E-cégkivonat

0 Pénztár

Hiteles elektronikus cégkivonat

Mi az elektronikus hiteles cégkivonat?

Az elektronikus hiteles cégkivonat a cégnyilvántartásban szereplő hatályos adatok hivatalos igazolása elektronikus formában. Ez a dokumentum tartalmazza a cég alapvető adatait, mint például a cég neve, székhelye, tevékenységi köre, tulajdonosi szerkezete, és pénzügyi információi. Az elektronikus hiteles cégkivonat digitális aláírással van ellátva, amely biztosítja annak hitelességét és jogi érvényességét.

 

Miért fontos az elektronikus hiteles cégkivonat?

 1. Hitelesség és Biztonság: Az elektronikus hiteles cégkivonatot digitális aláírás védi, amely garantálja az adatainak változatlanságát és hitelességét. Ez biztonságosabbá teszi a papír alapú dokumentumoknál, amelyeket könnyebben lehet hamisítani.

 2. Kényelem és Gyorsaság: Az elektronikus formátum lehetővé teszi, hogy a cégkivonatot bármikor, bárhonnan letölthesse és megtekintse. Nem szükséges személyesen elmenni a hivatalba vagy postai úton várni a dokumentum megérkezésére.

 3. Környezetbarát: Az elektronikus dokumentumok használata csökkenti a papírfelhasználást, ezáltal környezetbarátabb megoldást kínál.

Hogyan igényelheti az elektronikus hiteles cégkivonatot?

Az elektronikus hiteles cégkivonat igénylése egyszerű és gyors folyamat. Az alábbi lépéseken keresztül tudja megtenni:

 1. Regisztráció és Bejelentkezés: Regisztráljon weboldalunkon, vagy jelentkezzen be meglévő fiókjával.
 2. Cég Keresése: Keresse meg a kívánt céget az adatbázisunkban.
 3. Igénylés Leadása: Válassza ki az elektronikus hiteles cégkivonat opciót, válassza ki milyen nyelven szeretné, és adja le az igénylést.
 4. Fizetés: Fizesse ki az igénylés díját biztonságos online fizetési rendszerünkön keresztül, vagy előreutalással
 5. Letöltés: A fizetést követően az elektronikus hiteles cégkivonatot azonnal elküldjük az e-mail fiókjába.

 

Elektronikus cégkivonat letöltéseGyakori Kérdések

1. Mennyi idő alatt készül el az elektronikus hiteles cégkivonat?

Az igénylés leadását és a fizetés teljesítését követően az elektronikus hiteles cégkivonat azonnal elérhető és letölthető.

2. Milyen formátumban kapom meg a dokumentumot?

Az elektronikus hiteles cégkivonat PDF formátumban érhető el, amelyet könnyedén megnyithat, elolvashat és megoszthat.

3. Hogyan ellenőrizhető a cégkivonat hitelessége?

Az elektronikus hiteles cégkivonat digitális aláírással van ellátva, amelyet speciális szoftverekkel lehet ellenőrizni (e-szigno). Emellett a dokumentum tartalmazza az aláírás hitelességének ellenőrzéséhez szükséges adatokat is.
 

4. Hol használhatóak fel a hiteles elektronikus cégkivonatok?

A hiteles elektronikus cégkivonatok számos területen és célra felhasználhatóak, köszönhetően hitelességüknek és jogi érvényességüknek.
Minden esetben fontos információt kérni a célterülettől, hogy hiteles- vagy közhiteles dokumentumra van szükség!
Az alábbiakban bemutatjuk a leggyakoribb felhasználási területeket:

Üzleti tranzakciók

Az üzleti partnerek gyakran kérnek cégkivonatot, hogy ellenőrizzék egy cég létezését és hivatalos adatait. Az elektronikus hiteles cégkivonat hiteles forrásként szolgálhat szerződéskötéskor, partnerségi megállapodások előtt, vagy bármilyen más üzleti tranzakció esetén.

Pályázatok és közbeszerzések

Számos pályázat és közbeszerzési eljárás megköveteli a cégek hivatalos adatainak igazolását. Az elektronikus hiteles cégkivonat gyors és megbízható módja annak, hogy a pályázók bizonyítsák cégük hivatalos státuszát és adatait.

Banki ügyintézés

Bankok és pénzintézetek gyakran kérnek cégkivonatot, amikor új bankszámlát nyitnak, hitelkérelmet nyújtanak be, vagy más pénzügyi szolgáltatást vesznek igénybe. Az elektronikus hiteles cégkivonat segítségével gyorsabban és egyszerűbben intézhetők ezek a folyamatok.

Jogviták és peres ügyek

Jogviták és peres eljárások során is szükség lehet a cég hivatalos adatainak igazolására. Az elektronikus hiteles cégkivonat megbízható dokumentumként szolgálhat bírósági eljárások, vitarendezési folyamatok vagy más jogi ügyek során.

Szabályozási és felügyeleti követelmények

Számos ágazatban a szabályozó hatóságok előírják a cégek számára, hogy rendszeresen benyújtsák hivatalos adataikat. Az elektronikus hiteles cégkivonat biztosítja, hogy ezek az adatok hitelesek és naprakészek legyenek, ezáltal megfelelve a szabályozási követelményeknek.

Tulajdonosi struktúra és változások igazolása

Cégfelvásárlások, fúziók vagy tulajdonosi változások során is szükség lehet a cég hivatalos adatainak hiteles igazolására. Az elektronikus hiteles cégkivonat segítségével a változások gyorsan és hivatalosan rögzíthetők és igazolhatók.

Nemzetközi felhasználás

Az elektronikus hiteles cégkivonatokat nemzetközi szinten is elfogadják, így külföldi üzleti partnerekkel, hatóságokkal vagy intézményekkel való ügyintézés során is használhatóak. Ez különösen fontos lehet export-import tevékenységek vagy nemzetközi együttműködések esetén.

Milyen nyelven kérhető le a dokumentum?

 • Magyar
 • Angol
 • Német
 • Francia

Ha további kérdései vannak, vagy segítségre van szüksége, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal.